Be kategorijos

2018 metų knygos – jubiliatės

Knygos, kaip ir žmonės, tūri  skirtingus likimus. Kai kurie, vos atsiradus, yra užmiršti, o kiti eina su mumis per gyvenimą. Šiais metais daugelis mėgstamų knygų švenčia savo jubiliejų.

Birželio 8 d. Dainavos bibliotekoje vyko renginys skirtas 2018 metų knygom – jubiliatėms. Šia diena į biblioteka atėjo pagrindinės mokyklos  moksleiviai susipažinti su knygomis, bei apžiūrėti šių knygų parodą. Parodoje  pateiktos knygos, kurios daugelį metų džiugina mūsų skaitytojus. Tai įvairių  žanrų kūriniai vaikams ir suaugusiems: Ž. Verno „Kapitono Granto vaikai“ – 150 metų bei „Penkiolikos metų kapitonas“ – 140 metų, R. Stivensono „Lobių sala“ – 135 metai,  A. Grino „Raudonos burės“ – 95 metai,J. Olešo „Trys dručkiai“ – 90 metų, A. de Sent Egziuperi „Mažasis princas „ – 75 metai.

Renginio metų bibliotekininkė supažindino susirinkusius  su kiekvienos knygos autoriumi, pagrindiniais herojais bei trumpai papasakojo knygų turinį. Be to, pateikę informacija kada ir  kur  knygą buvo išleista pirmą kartą.  Taip pat, susirinkusieji sužinojo, kad pagal kiekvieną iš šių knygų yra sukurti multiplikaciniai ir meniniai filmai. Keli dalyviai pasidalijo savo žiniomis ir nuomone apie knygas, nes kai kurias iš jų yra skaitę bei žiūrėjo filmus. Visi susirinkusieji džiaugęsi, kad įdomiai ir prasmingai praleido laika.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *