Be kategorijos

Susitikimas su ugniagesiais

Lapkričio 26d. Šalčininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai susitiko su mūsų mokyklos moksleiviais.
Ugniagesių komandos viršininkas mokiniams paaiškino, kodėl kyla gaisrai, kaip elgtis gaisro metu, kaip iškviesti pagalbą, kaip greitai ir saugiai palikti degantį pastatą. Papasakojo apie priešgaisrines pajėgas rajone, ugniagesių kasdienybę, skubiosios pagalbos tarnybų numerio 112 naudojimą, kaip išvengti gaisro ir būti saugiems namuose bei kokie pavojai gali laukti leidžiant laiką lauke ir prie vandens telkinių, ir, žinoma, kokių taisyklių reikėtų nepamiršti. Taip pat mokiniams buvo įdomu, kokią įrangą naudoja gaisrininkai gaisro metu, kokia gaisrų gesinimo specifika ir per kokį laiką turi atvykti gaisrininkų komandą į gaisro vietą.
Susitikimo metu ugniagesiai gelbėtojai vaikams pademonstravo automobilinės cisternos galimybes, mokiniai galėjo pamatyti ir išbandyti ugniagesių gelbėtojų įrangą, ją pačiupinėti. Tuo pačiu mokiniai supažino su gaisrininko profesija. Vaikai sužinojo, kodėl verta rinktis šią profesiją, kokias charakterio savybes turi turėti ugniagesys, kur galima mokytis, siekiant įgyti šią specialybę. Mokiniai uždavė klausimų, nes jiems buvo aktualu ir įdomu daug ką sužinoti.
Ugniagesiai palinkėjo, kad mokiniai būtų drausmingi, pareigingi, daug sportuotų, nes ugniagesio gelbėtojo profesiją renkasi atkaklūs, drąsūs, ištvermingi ir atsakingi žmonės.
Džiaugiamės, kad vienų iš tokių tapo mūsų buvęs moksleivis Tomaš Ilcevič.
Susitikimas su ugniagesiais vaikams suteikė daug džiaugsmo, labiausiai mokiniams patiko tai, kad galėjo pabendrauti su žmogumi, užgesinusiu ne vieną gaisrą ir išgelbėjusiu ne vieną žmogų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *