Be kategorijos

Tarptautinė nerūkymo diena mūsų mokykloje

Kiekvienais metais trečią lapkričio mėnesio ketvirtadienį minima Tarptautinė nerūkymo diena. Šia diena siekiama atkreipti rūkančiųjų dėmesį į galimybę atsisakyti rūkymo savo ir artimųjų sveikatos labui,  o nerūkančiųjų sustiprinti savo motyvaciją nerūkyti.

Prisijungdami prie šios iniciatyvos Dainavos pagrindinės mokyklos mokiniai dalyvavo įvairiose veiklose: rengė pateiktis apie rūkymo žalą, piešė piešinius, sportavo. Veiklas organizavo biologijos mokytoja Jadviga Dovsevičienė.

Mokinių įpročiai formuojami ne tik mokykloje, bet ir namuose. Tėvai, atvirai kalbėdamiesi su savo vaikais apie rūkymo keliamus pavojus, gali stipriai paveikti jų apsisprendimą. Kiekvienas tėvas nori, kad jo vaikas užaugtų sveiku ir laimingu žmogumi. Nors yra tiesos tame, kad nerūkančių tėvų vaikai rečiau pradeda rūkyti, tačiau nei vienas jaunuolis nėra apsaugotas nuo tokios pagundos. Kai vaikai auga, jie susiduria su daugybe pasirinkimų. Jie yra įtakojami tėvų, draugų, mokytojų, bendraamžių. Svarbu suteikti vaikui pasitikėjimo, kad jis galėtų priimti sprendimus, kurie yra  tinkami ir naudingi sveikatai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *