Be kategorijos

Integruota pamoka netradicinėje aplinkoje Eišiškių, Dainavos ir Sviackevičių kapinėse „Kwiaty dla bohaterów mamy, na grobach przodków je składamy“

Dainavos seniūnijoje yra 2 neveikiančios kapinės – vienerios įsikūręs Dainavos kaimo centre, ten guli mūsų protėvių, ir (kaip sako seni kaimo gyventojai) yra palaidoti 3 AK kareiviai, o antrosios – Sviackevičių kaime, kur ilsisi  Stanislovo Rapalionio protėviai.

Spalio 26 d. Dainavos pagrindinės mokyklos 5-10 klasių moksleiviai  su  lenkų kalbos mokytoja Violeta Sinkevič  ir istorijos mokytoja Valantyna Grinevič surengė netradicinį užsiėmimą ir aplankė Eišiškių, Dainavos ir Sviackevičių kapines.

Jis pradėjo nuo bendros pamokos mokykloje, kur p. Violeta papasakojo apie Mirusiųjų dieną, apie atminties poreikį  ne tik artimųjų , bet tų, kurių niekas prisimena, ir tiems, kurie atidavė savo gyvybes už tėvynę. P. Valentina papasakojo apie AK karius, palaidotus per Antrąjį pasaulinį karą Eišiškėse, o 9 klasės mokinys Daniel Učkuronis  susipažindino su Stanislovo  Rapalionio biografija. Mes kalbėjome apie patriotizmą, žiūrėjome  filmą „Laisvės kelias“ ir savarankiškai padarėme  puokštes. Kai pasidarė lauke šiek tiek šilčiau, nuvykome  į  Eišiškių, po to į  Dainavos bei Sviackevičių kapines,  kur sugrėbėme  lapus, meldėmės, padėjome žvakes ir puokštes.

Tikiuosi, kad mums pavyko priartinti mažos tėvynės istorijas, ir įkvėpti pagarbą protėvių ir mirusiųjų atminčiai.

.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *