Be kategorijos

„Skaityk knygą stora“

Kaip malonu į savo rankas paimti storą knygą , pasinerti į nuostabų pasaulį ir rankomis jausti, kad iki knygos pabaigos  vis dar labai toli.

Storos knygos  baimė yra tikra šiuolaikinio žmogaus fobija. Verta  jam pamatyti knyga  500 puslapių apimties ar daugiau – tampa blogai, kaip buvo  mokykloje po mokytojo žodžių  << o per vasarą jums reikia perskaityti …>>.

Didelės knygos skaitymo paslaptis yra dvi: ji turi būti įdomi, o mes turime suteikti jai galimybę. Ir tada septyni šimtai puslapių skris kaip du šimtai, o du šimtai – kaip penkiasdešimt.

Balandžio 25 d.  Dainavos bibliotekoje buvo pristatyta  knygų paroda „Skaityk knygą storą“ , skirta Nacionalinei bibliotekų savaitei.  Susipažinti su paroda atvyko Dainavos pagrindinės mokyklos vyresnių klasių mokiniai su mokytoja Violeta Sinkevič.  Parodoje buvo  pristatyti  grožinės bei šakinės literatūros kuriniai  lietuvių, lenkų ir rusų kalbomis. Mokiniai su malonumu  apžiūrėjo šias knygas. Iš pristatytu knygų  išrinko pačia storiausia  – 1080 puslapių Marijos Dombrovskos knygą  „Raštai“ (len. Maria Dąbrowska  „Pisma wybrane“). Renginio pabaigoje mokiniai pažadėjo, kad ateityje pabandys perskaityti nors viena stora knygą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *