Be kategorijos

Netradicinio ugdymo diena „Mano Lietuva“

Sausio 26 d. mokykloje vyko netradicinio ugdymo diena „Mano Lietuva“. Renginį pradėjo istorijos mokytoja Valentyna Grinevič, mokiniai žiūrėjo ir aptaria filmą „Ir ateis ta diena“. Paskui vyko viktorina „Ilgas kelias i nepriklausomybę“. Viktorinos metų mokiniai atsakinėjo į klausimus iš Lietuvos istorijos, turėjo atpažinti žymias Lietuvos vietas ir objektus, turėjo atpažinti žymių asmenybių, kurie susiję su Lietuvos praeitimi ir dabartimi, portretus.

Mokiniai su lenkų kalbos ir literatūros mokytoja Violeta Sinkevič virtualiai keliavo po didžiausius Lietuvos miestus. Daug sužinojo apie Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Alytaus bei Marijampolės geografine padėtį, istoriją, kultūrą, architektūrą bei ekonomiką.

Šios netradicines ugdymo dienos pabaigoje mokiniai vadovaudami lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Janina Drack pajuto save laikraščio leidėjais, mokėsi leisti laikraštį. Iš pradžių mokytoja davė rimtus patarimus: ko reikia, kad mokyklinis laikraštis būtų įdomus. Vėliau mokytoja paskirstė mokinius į grupes, kiekviena grupė turėjo skirtingą užduotį. Mokiniai labai džiaugėsi, kad su šiomis užduotimis susidorojo pilnai. Savo išleistą mokyklinį laikraštį dedikavome mylimos tėvynės jubiliejui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *