Be kategorijos

Edukacinė išvyka į Grūto parką

Birželio 15 dieną Dainavos  pagrindinės mokyklos mokiniai išvažiavo į edukacinę išvyką į Grūto parką. Oras buvo puikus ir mokiniai nuo pat ryto buvo pakylėtos nuotaikos. Patogiai įsitaisę mokykliniame autobuse, pajudėjome link kelionės tikslo. Už lango blyksčiojo ryškūs, vasariški peizažai.

Pažintinę kelionę pradėjome iš Grūto parke įsikūrusio Sovietinių skulptūrų muziejaus, kuris pasakoja Lietuvos sovietmečio laikotarpio istoriją. Muziejuje apžiūrėjome sovietmečio skulptūras, to meto dokumentus, propogandinius tekstus.

Vėliau plankėme parke esančio mini zoologijos parko gyventojus – paukščius ir žvėrelius. Vaikams čia patiko viskas: lamos, meškos, lūšys, įvairių rūšių paukščiai, taip pat pačios skulptūros, jaukūs nameliai- muziejai, talpinantys daug tos epochos eksponatų ir žinoma, daug supynių. Žaidimų aikštelėje (sovietinių laikų lunaparkas) vaikams smagu buvo pasisupti karuselėse ir įdomu pamėginti įsivaizduoti, kaip ir kokiuose atrakcionuose žaidė jų tėvai ar seneliai.Parke mokiniai bėgiojo, karstėsi, suposi, valgė skanius ledus. Nepastebimai prabėgio trys valandos ir atėjo laikas grįžti atgal.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *